Veilig thuiswerken

Wat in 2020 een van de belangrijkste ICT knelpunten was het aantal thuiswerkers wat voor beschikbare hardware(endpoints) en verbindingen en beveiliging issues kon zorgen. Gelukkig is de Nederlandse internet dekking van een goede kwaliteit zodat veel thuiswerkers weinig hinder ondervonden. Hoe houd je echter de beveiliging goed op orde? Key punten zijn : 1)installeer standaard Antivirussoftware van een gerenomeerde provider die meer dan 95% van de malware tegenhoud. 2) Scan de bedrijfsmail op malware 3) Gebruikers bewustzijn is de laatste genoemde maar zeker niet de minst belangrijkste. Strategisch heeft het bedrijven naar maar cloud georienteerde oplossingen gebracht; Office365, SaaS oplossingen en remote werken en monitoring via teams en zal ook de komende jaren blijvend naar minder kantoorbezetting leiden, wat een kosten reductie en een goede boost voor het millieu is. Wat onderzoeken wel hebben aangetoond is dat de collegiale contacten en de bedrijfsbetrokkenheid afnam. Dus online meetings die de saamhorigheid verbeteren zijn zeker een aanrader. De CIO moet nu anders naar zijn ICT inrichting gaan kijken want hoe past t andere werken nu in de voortgang van de bedrijfsprocessen, Zijn er nu obstakels die voor problemen gaan zorgen?

Veilig thuiswerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

pro-ict-beheer