cloud gebruiken in bedrijfsvoering

Bij het zoeken van een cloudprovider voor vb backup of e-mail of Saas zijn er een aantal uitdagingen die de keuze bemoeilijken, Dit zijn vb de maandelijkse kosten, de toegankelijkheid, functionaliteit zoals filesharing, gezamenlijk in documenten kunnen werken zoals dat bij office 365 mogelijk is. Is de data in Europa of Amerika opgeslagen? Kun je er makkelijk bij komen? Bovenal is inzicht hebben in de kosten van cruciaal belang. Wat bespaar ik met afdanken van eigen servers ( mail,- file- en dbase servers) Wat zijn de consequenties voor beveiling, performance, up-time, medewerkers, AVG. Kies ik voor hybride of totale cloudoplossing. Ga ik virtualiseren?Welke cloudprovider, zie vb cloudinzicht.nl. Waar betaal ik voor bij mijn gekozen provider?Uw systeembeheeerder zal niet graag zijn baan of  verantwoordelijkheden aan een derde partij afstaan

cloud gebruiken in bedrijfsvoering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pro-ict-beheer