Bouwen van applicaties in de Azure en Amazone

Het bouwen van apps bij Azure, Amazone of google is door hun businessmodel van licenties voor bijna alle gebruik van hun cloud omgeving een kostbare en tamelijk beperkende wijze van inrichten van uw bedrijfsprocessen. Hun licentie model is zeer complex en heet niet voor niets de licentiejungle. Het betreft vb licentie per gebruiker, per server, netwerkgebruik, CPU gebruik, database transactie, api verbindingen buiten hun cloudomgeving. Als u uw bedrijfprocessen bij een van bovengenoemde providers onderbrengt zit u aan ze vast ( locked in) het kost veel geld om weer van ze af te komen. Een probleem wat ongetwijfeld wel vaker in het verleden bij bedrijven speelde die een applicatie of software afnamen.Veel flexibeler is het in eigen beheer houden van uw ICT omgeving, want uw systeembeheerder heeft al deze kennis en moet nu ism met de developpers de bedrijfsprocessen toekomst bestendig houden. Maar u heeft niet voor niets deze hooggeschoolde mensen in dienst zij kunnen vb in de cloud bij een andere provider een kubernetes omgeving inrichten die dat mogelijk maakt met vb opensource ( zonder Microsoft powerapps) en als ze dat doen bij een europese provider bent u zekerder dat  AVG beter geregeld is.

Bouwen van applicaties in de Azure en Amazone
pro-ict-beheer